Καλέστε μας: +30 694 7847738Δίνουμε ζωή στον υπολογιστή σας...

Ανάκτηση δεδομένων & Ανάκτηση αρχείων

 

datarecovery

 • Έχασα τα αρχεία από το σκληρό δίσκο μου!
 • Σβήστηκαν τα δεδομένα μου χωρίς λόγο!
 • Καταστράφηκε  ο σκληρός δίσκος σας !

 

arrow Χρειάζεστε επισκευή σκληρού δίσκου και ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο ;

Η επισκευή σκληρού δίσκου και η ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο είναι μια διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία . Προσοχή όμως να μην προβείτε σε ενέργειες που θα επιβαρύνουν τη διαδικασία ανάκτησης αρχείων.

Η εταιρία μας αναλαμβάνει :

 •   Ανάκτηση δεδομένων από κινητό τηλέφωνο
 •   Ανάκτηση δεδομένων από μνήμη usb
 •   Ανάκτηση δεδομένων από κάρτα μνήμης
 •   Οριστική διαγραφή δεδομένων ( μη αναστρέψιμη ενέργεια)

 

arrow Έχασα τα αρχεία μου ! Ο σκληρός δίσκος δεν λειτουργεί!

Ηρεμήστε και μην κάνετε απολύτως τίποτα, απλά τηλεφωνήστε μας. Μην προβείτε σε καμία ενέργεια αν δεν ρωτήσετε κάποιον ειδικό. Λανθασμένες ενέργειες όταν υπάρχει προβληματικός σκληρός δίσκος, μπορούν να οδηγήσουν σε οριστική και μη αναστρέψιμη απώλεια των δεδομένων.

Η επαναφορά δεδομένων  απαιτεί μια σειρά συγκεκριμένων ενεργειών που ακολουθεί η εταιρία μας ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σκληρός σας  δίσκος,  ή η flash card σας.

 

arrow Επαναφορά Αρχείων μετά από format

Κάνατε Format και αποφασίσατε ότι χρειάζεστε τα αρχεία σας ; Θα πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι και να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη διαδικασία και το κόστος. Η επαναφορά αρχείων μετά από format είναι μια διαδικασία Λογικής Ανάκτησης Δεδομένων και είναι σχεδόν εγγυημένη εάν ο χρήστης ΔΕΝ γράψει δεδομένα στο σκληρό δίσκο.

Αν τα δεδομένα σας είναι σημαντικά για εσάς, μην αποπειραθείτε να επέμβετε στο δίσκο καθώς μπορεί με κάποια επέμβαση από εξωτερικό πρόγραμμα να μειώσετε τις πιθανότητες ανάκτησης των αρχείων σας.

Αν δεν έχετε πρόβλημα να χάσετε κάποια από τα δεδομένα σας και θέλετε να αποπειραθείτε να προσπαθήσετε, υπάρχει πληθώρα προγραμμάτων για ανάκτηση δεδομένων, χωρίς όμως εγγυημένο αποτέλεσμα.

 

arrow  Ο σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται από τα Windows

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο μετά από ακούσια πτώση του δίσκου είναι όταν τον συνδέετε με το σύστημα σας, το λειτουργικό σύστημα να παγώνει. Ο χαλασμένος σκληρός δίσκος δηλαδή να κολλάει την λειτουργία του μηχανήματος ή να μην αναγνωρίζεται καθόλου από τα Windows.

Προσπαθήστε να μην επιχειρήσετε άλλες ενέργειες με software τρόπους ανάκτησης δεδομένων καθώς ο δίσκος έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής στην περίπτωση αυτή. Πρέπει να καταφτάσει στην εταιρία μας για διάγνωση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ανάκτηση δεδομένων από το σκληρό δίσκο σας.

hdds

 

arrow  Διαδικασία και Κόστος Ανάκτησης Δεδομένων

Η ανάκτηση γίνεται στο εργαστήριο της εταιρίας μας και για το λόγο αυτό το κόστος ανάκτησης δεδομένων διατηρείται στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς.

Οι βλάβες των μέσων των οποίων προσκομίζονται στην εταιρία μας, μπορούν για λόγους πληροφόρησης του πελάτη, να χωριστούν στα παρακάτω στάδια. Όσο πιο υψηλό είναι το στάδιο, τόσο πιο σοβαρή είναι η βλάβη και ανάλογα ανεβαίνει και το κόστος.

Ένας πρόχειρος τιμοκατάλογος ανάκτησης δεδομένων βρίσκεται παρακάτω :

 • 1ο Στάδιο : Πρόβλημα στο Software το οποίο προέκυψε από λάθος διαγραφή, από λάθος format ή κάποιο κακό χειρισμό του χρήστη. Στις περιπτώσεις αυτές κάνουμε ανάκτηση αρχείων μετά από format, δηλαδή  ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων. Συνήθως το κόστος δεν ξεπερνά τα 150€
 • 2ο Στάδιο : Προβλήματα στο firmware του σκληρού δίσκου, προβλήματα στην ηλεκτρονική πλακέτα ( ανεπαρκής τροφοδοσία κλπ) ή μικρές βλάβες οι οποίες απαιτούν άνοιγμα του σκληρού δίσκου σε clean room και επισκευή των μερών του. Συνήθως το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 150€ έως 300€
 • 3ο Στάδιο : Μηχανικά προβλήματα του σκληρού δίσκου, στα platters, την κεφαλή ανάγνωσης, το motor ή το Spindle. Στη διαδικασία αυτή απαιτείται συνήθως άνοιγμα του δίσκου σε ειδικό περιβάλλον (clean bench) και χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και τεχνικών που απαιτούν ιδιαίτερη ακρίβεια και αρκετό χρόνο. Συνήθως το κόστος κυμαίνεται  από 350€ έως 600€

 

 • Προσοχή ! Σε περίπτωση που έχετε προσκομίσει το μέσον σας σε άλλη εταιρία ή έχει γίνει προσπάθεια ανάκτησης από τρίτο άτομο χωρίς αποτέλεσμα, ενώ έχουν δημιουργηθεί γρατζουνιές ή δαχτυλιές στα platters, η χρέωση είναι πολύ μεγαλύτερη αν καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας μια τέτοια ανάκτηση. Μην εμπιστεύεστε σε ιδιώτες ή άλλες εταιρίες που μπορεί να κάνουν δοκιμές με τους δίσκους σας, καθώς μπορεί να χάσετε για πάντα τα δεδομένα σας.

 

Το κόστος ανάκτησης δεδομένων από ένα σκληρό δίσκο καθορίζεται από το κόστος των ανταλλακτικών που θα χρειαστούν, την ιδιαιτερότητα του περιστατικού, την χρήση εξειδικευμένων εργαλείων καθώς επίσης και τις εργατώρες που απαιτούνται για την ανάκτηση. Για το λόγο αυτό το μέσον προς ανάκτηση πρέπει να έρθει στο εργαστήριο μας και να πραγματοποιηθεί αναλυτική διάγνωση και ανάλυση του τελικού κόστους για αυτό το λόγο αποφεύγουμε να λέμε τηλεφωνικά τιμές ανάκτησης δεδομένων.

 

arrow  Διαδικασία που ακολουθείται στην Ανάκτηση Δεδομένων

Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται για την Ανάκτηση Δεδομένων και η οποία τηρείται αυστηρά από κάθε αξιόπιστη εταιρία ανάκτησης δεδομένων και σας την παραθέτουμε παρακάτω:

 1. Μας φέρνεται τα μέσω στο οποίο θέλετε να γίνει ανάκτηση δεδομένων.
 2. Στη συνέχεια ενημερώνουμε τον πελάτη αν μπορεί να γίνει ανάκτηση δεδομένων και τι ποσοστό επιτυχίας υπάρχει.
 3. Δίνεται μια υπεύθυνη δήλωση στον πελάτη ότι αποδέχεται τους παραπάνω όρους ανάκτησης και ότι συμφωνεί ,την υπογράφει και  την κρατάμε στην εταιρία μας.

 

arrow  Είναι πάντα δυνατή η ανάκτηση δεδομένων ;

Η εταιρία μας διακατέχει ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας  λόγω του ότι διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προχωρήσει σε ανάκτηση αρχείων παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που είναι αδύνατη η ανάκτηση δεδομένων.

Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν να παραλαμβάνουμε δίσκους από πελάτες, οι οποίοι έχουν πάει σε άλλες εταιρίες και ο δίσκος τους έχει χαρακτηριστεί ως μη ανακτήσιμος, ενώ τελικά καταφέραμε να πάρουμε δεδομένα στα εργαστήρια μας. Τέτοιες περιπτώσεις παίρνουν παραπάνω χρόνο, ενώ έχουν μικρό ποσοστό επιτυχίας, καθώς έχουν ανοιχτεί από τρίτους με αποτέλεσμα να έχει χειροτερεύσει η κατάσταση του δίσκου, παρ' όλα αυτά υπάρχει σχετικά ικανοποιητικό ποσοστό επιτυχίας.

 

arrow  Ασφάλεια και Εχεμύθεια

Στην εταιρία μας η Ασφάλεια των δεδομένων σας, αλλά και η Εχεμύθεια είναι πολύ βασικά χαρακτηριστικά.

Κατά την διάγνωση του προβληματικού μέσου, η εταιρία μας δίνει στον πελάτη ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο ο πελάτης ενημερώνεται για το κόστος, δεσμεύεται για την αποπληρωμή του, ενώ η εταιρία υπογράφει ότι εξασφαλίζει τον πελάτη από οποιαδήποτε χρήση ή διαρροή των δεδομένων του.

 

 

arrow  Τι ελπίδες έχω να ανακτηθούν τα δεδομένα μου ;

Οι περιπτώσεις ολοκληρωτικής ανάκτησης αρχείων αγγίζουν το 80% των μέσων που παραλαμβάνουμε, ποσοστό το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό.

 

 

arrow  Πότε υπάρχει εξαιρετική δυσκολία  στην ανάκτηση αρχείων ;

Στις περισσότερες περιπτώσει η ανάκτηση των αρχείων είναι εφικτή, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου δυστυχώς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι παρακάτω :

 • Αν έχουν γραφτεί αρχεία πάνω στα δεδομένα που επιθυμείτε να ανακτήσετε. Στην περίπτωση αυτή, δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να ανακτήσει τα αρχεία σας. Δεν ισχύει το ίδιο όμως αν έχει γίνει format του δίσκου ακόμα και πάνω της μιας φοράς (στην περίπτωση αυτή δεν γράφονται νέα αρχεία στο δίσκο και μπορούμε να κάνουμε πλήρη ανάκτηση).
 • Αν έχει γίνει Low Level Format (εξειδικευμένη διαδικασία)
 • Αν έχει καταστραφεί η επιφάνεια του σκληρού δίσκου. Αν έχει εισχωρήσει σκόνη ή αν έχει γρατζουνιστεί.
 • Αν ο δίσκος έχει πάει σε άλλη εταιρία ή τεχνικό και έχει ανοιχτεί σε μη καθαρό περιβάλλον και έχει πειραχτεί σε τέτοιο σημείο που είναι αδύνατη η οποιαδήποτε ενέργεια. Σε τέτοια περίπτωση τα ποσοστά επιτυχούς ανάκτησης είναι λιγότερα από 10%. 

 

Αν δεν καταφέρουμε να ανακτήσουμε τα αρχεία σας δεν πληρωνόμαστε, είναι τακτική τις εταιρίας μας.

 

 

arrow Πόσο χρόνο θα πάρει η ανάκτηση δεδομένων ;

Ο χρόνος ανάκτησης δεδομένων εξαρτάται από την κατάσταση του σκληρού δίσκου που θα παραλάβουμε. Συνήθως ο χρόνος ανάκτησης κυμαίνεται περίπου σε 3-7 εργάσιμες ημέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις όπου έχουμε σοβαρή ζημιά στο σκληρό δίσκο, η εταιρία μας ενδέχεται να  χρειαστεί  μέχρι και δύο εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε ενέργεια  είναι προς όφελος του πελάτη καθώς η εταιρία ενδιαφέρεται να φέρει εις πέρας μια επιτυχημένη επαναφορά των αρχείων σας.

 

arrow  Μπορώ να πληρώσω σε δόσεις με πιστωτική κάρτα ;

pay

Η εταιρία μας κατανοώντας την δυσκολία αρκετών ιδιωτών να αποπληρώσουν τα υψηλά κόστη της ανάκτησης των δεδομένων τους, παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης μέσω πιστωτικής κάρτας. Αποδεκτές είναι όλες οι γνωστές πιστωτικές κάρτες ή χρεωστικές κάρτες της αγοράς.