Καλέστε μας: +30 694 7847738Δίνουμε ζωή στον υπολογιστή σας...

Υπερθέρμανση  Laptop

overheating

 

  • Παρατηρήσατε υψηλή θερμοκρασία στο φορητό σας υπολογιστή ;
  • Το laptop κλείνει σε τυχαία χρονικά διαστήματα ή όταν παίζετε κάποιο παιχνίδι ή όταν βλέπετε ταινίες ;
  • Ακούτε θόρυβο από το laptop ;
  • Ακούγεται ο ανεμιστήρας ;

 

Λόγω του ότι σήμερα τα Laptop κατασκευάζονται με υλικά ώστε να καταλαμβάνουν όσο το δυνατόν μικρότερο χώρο, παρουσιάζονται συχνά προβλήματα υπερθέρμανσης laptop. Η οποιαδήποτε δυσλειτουργία του συστήματος εξαερισμού του φορητού υπολογιστή μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες θερμοκρασίες στο εσωτερικό του και να δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο μηχάνημα.

  • Το laptop κλείνει απότομα σε τυχαίες χρονικές στιγμές;
  • Ο ανεμιστήρας του laptop λειτουργεί συνεχώς και έντονα;
  • Ακούγεται ενοχλητικός θόρυβος από το κάτω μέρος του Laptop;
  • Καθυστερεί και κολλάει  το laptop;
  • Όταν αγγίζεται το Laptop καίει;
  • Το laptop παρουσιάζει μπλε οθόνες σε τυχαία χρονικά διαστήματα;

 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν συμπτώματα υπερθέρμανσης του laptop τα οποία πρέπει να ελεγχθούν και να διορθωθούν για να αποφύγετε μεγαλύτερη βλάβη του laptop.

 

arrow Επιδιόρθωση προβλήματος υπερθέρμανσης του laptop

Στο εργαστήριο μας επιδιορθώνονται 95% των περιστατικών που έρχονται με προβλήματα υπερθέρμανσης. Ο τεχνικός μας ανοίγει το Laptop σας, το οποίο καθαρίζεται προσεχτικά από την σκόνη που έχει μαζευτεί στο εσωτερικό και ελέγχεται πλήρως το σύστημα ψύξης του. Στη συνέχεια  τίθεται σε λειτουργία το laptop για αρκετές ώρες και κάτω από διάφορα τεστ αντοχής ελέγχεται για να εντοπιστούν περαιτέρω προβλήματα υπερθέρμανσης.

 

arrow  Αντιμετώπιση Θορύβου σε laptop

Συνήθως ο θόρυβος εντοπίζεται στον ανεμιστήρα του laptop ο οποίος δεν δουλεύει φυσιολογικά λόγω υπερβολικής  σκόνης που συσσωρεύεται καθιστώντας τον ανεμιστήρα προβληματικό. Τις περισσότερες φορές το service αντικαθιστά τον προβληματικό ανεμιστήρα με καινούργιο.

 

arrow  Αλλαγή ανεμιστήρα σε laptop

Πολλές φορές το πρόβλημα υπερθέρμανσης laptop οφείλεται στο χαλασμένο ανεμιστήρα ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον επεξεργαστή του Laptop. Είναι κινητό μέρος του εξοπλισμού σας με αποτέλεσμα να φθείρεται συχνά.

Είτε λόγω φθοράς από υπερβολική σκόνη είτε λόγω ελαττωματικής  κατασκευής, ο ανεμιστήρας του laptop χρήζει αλλαγής κάποιες φορές.

Στην εταιρία μας γίνεται αντικατάσταση στον ανεμιστήρα του laptop σας με ένα νέο και εγγυούμαστε την σωστή του λειτουργία πριν το παραδώσουμε στον πελάτη.

 

arrow  Κόστος Εργασίας για θέματα υπερθέρμανσης

Η εργασία του τεχνικού μας για την επισκευή του προβλήματος υπερθέρμανσης του Laptop ανέρχεται περίπου στα 60€ - 70€ με 3 μήνες εγγύηση καλής λειτουργίας. Αν χρειαστεί αντικατάσταση ο εσωτερικός ανεμιστήρας τότε είναι επιπλέον τα έξοδα του ανταλλακτικού εκτός αν υπάρχει πρόβλημα στην motherboard του φορητού.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε στα χέρια μας το laptop σας για να βγει η τελική οικονομική εκτίμηση και φυσικά θα ενημερωθείτε πριν ο τεχνικός μας προχωρήσει σε αποκατάσταση του προβλήματος.