Καλέστε μας: +30 694 7847738Δίνουμε ζωή στον υπολογιστή σας...

Εγκατάσταση Δικτύου - Δομημένη Καλωδίωση

 

network

arrow Εγκατάσταση τοπικού δικτύου στο χώρο σας

Η εταιρία μας αναλαμβάνει να στείλει τεχνικό στο σπίτι σας για την δημιουργία ενός δικτύου ή την παραμετροποίηση ενός υφιστάμενου δικτύου με σκοπό την διευκόλυνση σας και φυσικά την απλοποίηση των κινήσεων σας ώστε να γίνεται διαμοιρασμός του Internet, εύκολη ανταλλαγή αρχείων, κοινόχρηστοι εκτυπωτές κ.λ.π.

 

arrow Εγκατάσταση τοπικού δικτύου στην εταιρία σας

Υπάρχουν αρκετές εργασίες στην εταιρία οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν πιο εύκολες με την εγκατάσταση ενός τοπικού δικτύου υπολογιστών. Διαμοιρασμός του Internet, εύκολη ανταλλαγή αρχείων, διαμοιραζόμενοι εκτυπωτές και άλλα πολλά. Ένα δίκτυο μπορεί να είναι ασύρματο ή ενσύρματο. Το ενσύρματο τοπικό δίκτυο χρειάζεται την προμήθεια ενός Hub ή Switch, αν το Router του Internet δεν μας δίνει την δυνατότητα να συνδέσουμε πάνω από μια δικτυακή συσκευή ή ένα Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Επίσης χρειάζεται η κατασκευή, η τοποθέτηση καλωδίων μέχρι και τοποθετήσεις δικτυακών πριζών (συνήθως τύπου RJ45). Ο τεχνικός μας, έρχεται στην εταιρία σας και αφού δει τις απαιτήσεις σας προχωράει στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και εγκατάσταση αυτού.

arrow Δομημένη Καλωδίωση & εγκατάσταση Κατανεμητή

Ένα καλό δίκτυο διασφαλίζεται με τη σωστή επιλογή των υλικών καλωδίωσης, την εγκατάστασή τους με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και την πιστοποίηση της εγκατάστασης αυτής κάνοντας χρήση ειδικών οργάνων. Όλα αυτά είναι σημαντικοί παράγοντες στην εξασφάλιση της ποιότητας της δομημένης καλωδίωσης διαμορφώνοντας έτσι ένα γρήγορο, αξιόπιστο, αποδοτικό και ασφαλές δίκτυο ούτως ώστε να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων προβλημάτων που μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στην επικοινωνία σας.

Αναλαμβάνουμε να στήσουμε τις βάσεις του τοπικού σας δικτύου και να τελειοποιήσουμε την υποδομή σας παρέχοντας σας τον κατάλληλο εξοπλισμό για μια αξιόπιστη μεταφορά δεδομένων και φωνής.

arrow Μερικές από τις δραστηριότητες υποδομών δικτύου που αναλαμβάνουμε είναι :

 • Μελέτη τοπικού δικτύου
 • Χαρτογράφηση δικτύου και πριζών
 • Προμήθεια του κατάλληλου δικτυακού εξοπλισμού (καλώδια, routers, πρίζες κλπ)
 • Κατασκευή καλωδίων και πριζών δικτύου
 • Καλωδίωση δικτύου υπολογιστών
 • Καλωδίωση τηλεφωνικού δικτύου
 • Εγκατάσταση κατανεμητή (Patch Panel)
 • Εγκατάσταση Rack
 • Έλεγχος συνδεσιμότητας δικτύου
 • Πιστοποίηση συνδέσεων δικτύου

 

arrow Εγκατάσταση Ασύρματου Δικτύου

 

wireless  

Αρκετά διαδεδομένη στις μέρες μας είναι η χρήση ασύρματου δικτύου. Είναι λίγο πιο πολύπλοκη όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων σας, αλλά απαιτεί την πιο δημοφιλή λύση. Ο τεχνικός μας κάνει τις απαραίτητες ενέργειες  και προχωράει στην προμήθεια του απαραίτητου ασύρματου Router.

Αν έχετε ήδη ένα δίκτυο και υπάρχουν προβλήματα ασύρματου δικτύου, σε κάποιον σταθερό ή φορητό υπολογιστή, τότε ο τεχνικός μας προχωράει σε διάγνωση του προβλήματος  και στην επίλυση αυτού, ώστε να έχετε συνεχώς σωστή σύνδεση μεταξύ των σημείων πρόσβασης.

router

Η ασφάλεια ασύρματου δικτύου είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις μέρες μας, ειδικά για αυτούς που έχουν απόρρητα αρχεία και μπορεί να διαρρεύσουν. Μπορεί επίσης να λειτουργεί με μειωμένη ταχύτητα το δίκτυο σας διότι κάποιος γείτονας το χρησιμοποιεί χωρίς τη δική σας έγκριση. Αυτό επιλύεται εύκολα από τον τεχνικό μας αφού μπορεί να σας επισκεφτεί και να ασφαλίσει το ασύρματο δίκτυο σας από τυχόν ανεπιθύμητους που έχουν πρόσβαση. Η ασφάλεια δικτύου γίνεται με κλείδωμα δικτύου WEP, WPA, WPA2 ή με κλείδωμα των MAC addresses των σημείων που επιθυμείτε η δεν επιθυμείτε να έχουν πρόσβαση.

arrow Ώρες Εργασίας Τεχνικού

 • Επιδιόρθωση προβλημάτων δικτύου : 2 ώρες περίπου
 • Εγκατάσταση ενσύρματου δικτύου : 3-4 ώρες ανάλογα τα σημεία
 • Ρύθμιση ασύρματου δικτύου : 1-2 ώρες περίπου ανάλογα τα σημεία
 • Ασφάλεια ασύρματου δικτύου : 1 ώρα
 • Εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης : ποικίλει ανάλογα την περίπτωση

 

Ανάλογα με τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, τις υποδομές που υπάρχουν αλλά και τις απαιτήσεις του χρήστη ο τεχνικός μπορεί να χρειαστεί περισσότερες ή λιγότερες ώρες.